Det Karlshamnsbaserade IT-företaget Circom Solutions växer successivt och har under 2017 ökat från fem till åtta medarbetare. Med fler och fler kunder i västra Blekinge och nordöstra Skåne har de nu valt att även etablera sig i Kristianstad.  

Circom Solutions är en IT-leverantör som vänder sig till små- och medelstora företag som vill ha hjälp med tekniska IT-lösningar. De flesta kunderna finns i dag i Blekinge och ner mot Malmö- och Lundregionen.

– Vi är en stark IT-leverantör som siktar på att växa sakta men säkert med våra kunder och därför känns det bra att vi nu tar steget till Kristianstad, säger vd Marcus Thengius.

– Vi arbetar nära kunden för att komma fram till en effektiv IT-lösning och är tillgängliga efter att lösningen implementerats för IT- och mångsidig data support. För oss är det en självklarhet att ta ansvar och finnas där. Många kunder vill kunna få hjälp på plats och därför känns Kristianstad som en bra utgångspunkt med tanke på de kunder vi har i dag och de marknader vi vinner nya affärer på.

För Marcus Thengius är lokalt företagande och entreprenörskap alltid i fokus och något som han dagligen arbetar med i båda sina företag – Circom och Ansluten, men även i Företagarnas styrelse i Karlshamn.

– Målet är att bygga upp något liknande i Kristianstad som vi i dag har byggt upp i Karlshamn, parallellt med att vi växer i Blekinge. Vi vill fortsätta att vara en stark IT-leverantör i Blekinge och Skåne som fokuserar på att vara nära kunden.