Så vänder vi snart blad. 2022 går mot sitt slut och det har varit ett år som få kommer att glömma. Smör och Bregott har blivit en slags symboler för inflationen som råder.
I skrivande stund lyser snön med sin frånvaro i Mörrum – men vi på Circom hänger inte läpp för det! Julen kommer ju oavsett, och för många utav oss är detta något av en favorittid på året med full fart i tomteverkstaden.

En kär jultradition.

Julen är glädjens högtid, och den allra största glädjen ligger i att ge, om du frågar oss. Vi gör det för att vi tror att vi tillsammans kan göra skillnad.
I år har vi valt att skänka vår julgåva till Blågula Bilen samt till Rädda Barnen, för deras insatser i Ukraina både med utrustning och på plats.
Blågula Bilen köper gamla lastbilar och pickuper, fyller bilarna med utrustning och förnödenheter för att sedan köra de till Ukraina och lämna över till deras militär.
Rädda Barnen hjälper barn och familjer som tvingas fly med tak över huvudet, mat, rent vatten och kläder.
Visste du att 100 kronor kan räcka till att fyra barn kan vistas på en av Rädda Barnens barnvänliga platser i en månad?

Vet du vad ditt barn gör på nätet?

Under hösten har vi varit med och stöttat Stiftelsen Aktiv Skola i deras föreläsning Nätsmart, som vänder sig både till barn i grundskolan samt vuxna för att utbilda inom området vad våra barn kan bli utsatta för på internet. I dessa jultider ser vi fram emot lediga dagar tillsammans med nära och kära, men julen kan också innebära ökade risker för barn när det gäller att bli utsatta för t.ex. grooming och nätmobbning. Man kanske umgås med kompisar online i stället för att träffas ”in real life”. Därför tycker vi att det är extra viktigt att vi pratar med dem om vilka faror som finns där.

Behöver du support eller vill kontakta oss under helgerna, har vi öppet som vanligt mellan 7-17 alla helgfria vardagar.

Vi vill tackar för det gångna året och önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år.