Vårt löpande arbete och tankar i en föränderlig vardag

På Circom fortlöper arbetet som vanligt i den mån det går. Vissa branscher inom vår kundstock har fått betydligt mindre att göra medan för andra är det precis tvärtom. Många arbetar hemifrån och många företag får ställa om sin verksamhet.

Vi märker en ökad efterfrågan gällande att komma igång med olika digitala lösningar som exempelvis Microsoft Teams, ett verktyg för videomöten och presentationer. Även säkerhetsfrågor får betydligt högre prioritet.

Vårt löpande arbete

Vi försöker finnas till hands för våra kunder enligt de restriktioner som gäller just nu, och för kunder som önskar via digitala möten eller support online. I de fall vi måste besöka kunder följer vi de riktlinjer som ges av Folkhälsomyndigheten.

Vi försöker stödja dem som har det svårt, och som har drabbats hårt och bjuder personalen på luncher via ”take-away” från restauranger i närheten. Det är en orolig situation och det gäller att få oss alla att tänka mer regionalt och lokalt – varje dag!

Vi har inga planer på att förändra vår tillgänglighet

Men ingen vet säkert vad som kommer att hända framöver. För närvarande ställer vi inte in några aktiviteter utan fokuserar ännu mer på att stärka våra kunders digitala verktyg, samt att bygga vår värdegrund och gemenskap. Sammanhållning skapar trygghet och gör oss starka.

Vi uppmanar till försiktighet vad gäller misstänkta mail, sms och länkar till webbsidor.

Vi upplever en ökad efterfrågan på IT-säkerhet. Allt fler kriminella söker sig nu ut på nätet. Flera typer av IT-bedrägerier ökar, bland annat falska länkar och märkliga mail. Kontrollera var mailen kommer ifrån och vilken den faktiska avsändaren är.
Hör gärna med oss vilka tjänster vi har, som stärker er IT-säkerhet.

Här är några exempel på förekommande IT-bedrägerier:

• Cyberkriminella använder metoder via mail, sms eller chattjänster som går ut på att lura mottagaren att öppna dokument, besöka en webbplats eller ladda ner en fil. Målet är att infektera eller komma åt behörigheter för nya angrepp.
• Krypteringsvirus, bluffmail som ser ut att komma från till exempel PostNord, din bank eller annan organisation/företag innehållande någon slags länk som man vill mottagaren skall klicka på. De mottagare som klickar på länken får sin data krypterad och avsändaren begär lösensumma för att låsa upp.
• Erbjudande från falska företag som handlar om jobb, presentkort, gratisprodukter, tester och enkäter där man ska lämna ifrån sig uppgifter som man sedan inte vet hur de används.

En viktig del av en digital framtid

Vi befinner oss i en väldigt ovanlig situation och en orolighet för de flesta företag. Uthållighet, kreativitet och att vi tillsammans stöttar varandra tror vi är nyckeln framåt. Framtiden kommer nog handla om mer respekt för både resande och klimat. Den digitala världen kommer bli ännu viktigare som arbetsverktyg ur ett nationellt och globalt perspektiv. Däremot kommer vi människor förhoppningsvis att värdera den sociala, fysiska och lokala gemenskapen högre.

Det börjar skymta påskägg, färgglada fjädrar och gula kycklingar runt om i landet och trots denna speciella tid hoppas vi att ni alla får en härlig ledighet!

Våra öppettider under påskhelgen är följande:

Skärtorsdagen: 07-17

Långfredagen: Stängt
Påskafton: Stängt
Påskdagen: Stängt
Annandag påsk: Stängt

Glad Påsk och var rädda om er,
Vänligen Circom

circom-solutions-it-pask-kyckling-glad-pask-information