Circom är inga IT-nördar utan vanliga människor som är lätta att kommunicera med.

Wapro AB är ett spännande framtidsföretag som räddar världen från att svämma över. Wapro i Karlshamn erbjuder den nationella marknaden olika typer av produkter som reglerar vattenflöden. Vi pratar om översvämningsskydd och reglering av VA-nät.

Circom förlänger vår arm på IT-avdelningen.
– Det är jag som är IT-ansvarig, berättar marknadschefen Kerry Olsson och ler. Jag sköter allt småkrångel, när exempelvis en skrivare inte fungerar eller om det är en uppdatering av ett program som behöver göras. Större utmaningar som handlar om server-relaterade problem eller rådgivning kring inköp sker via Circom.
Man ska inte behöva känna sig dum bara för att en IT-tekniker inte förstår vad man säger.
– Vi har erfarenhet av minst tre olika IT-konsulter och är alla överens om att ett samarbete handlar om att man kan förstår varandra och kan kommunicera med varandra utan problem, menar Kerry.

– Människorna som arbetar på Circom är glada, mjuka, förstående och mycket duktiga på att förstå oss när vi förklarar vad det är som vi vill ha hjälp med. De ser snabbt möjliga lösningar och vid problem hjälper de till att lösa problem istället för ifrågasätta oss, och skylla ifrån sig, berättar Kerry.

Vi såg ett virus äta sig in mapp för mapp.
Kerry berättar om en händelse för något år sedan när en medarbetare fick ett mail från PostNord om ett paket som skulle hämtas ut på Posten. Givetvis kopplade medarbetaren upp sig på den interna servern och öppnade sitt mail från PostNord. Kerry och IT-teknikern från Circom kunde se viruset äta sig in och genom mapp efter mapp. I ett mail fick de veta att de kunde få tillbaka alla sina filer om de betalade en stor summa pengar.

Med en backup kan man rädda sig från att förlora allt i en virusattack.
Kerry var lite stressad just då för hon hade en flight bokad till Nya Zeeland och hade i princip resväskan i ena handen och passet i det andra. Som tur var kunde Circom rädda allt material via en backup och Kerry kom med planet och kunde lugnt flyga till sin destination.

Hur ofta har ni kontakt med Circom?
–Circom och jag ringer varandra i princip varje vecka. Men det gör inget för det är alltid lika trevligt att prata med dem, skrattar Kerry.