Circoms IT-lösning gjorde att de vågade marknadsföra WiFi på sina anläggningar

Joakim Dahlgren älskar campinglivet. Han har rest runt i Sverige under sina semestrar i över 27 år. Som Försäljningschef på Toyota Center i Malmö, Lund och Trelleborg är han van vid att möta olika typer av människor. Därför var det  inte svårt att gå från ”bilförsäljarlivet” till att driva campinganläggningar.

Varför valde du att satsa på campingbranschen?

Själva beslutet kom en sommar när jag besökte min fars kusin i Kalmar. Jag fick följa med ut på kvällsrundan och låsa och stänga campingen för natten. Det var då jag bestämde sig. Jag skulle äga en camping.

De första 10 åren efter sitt beslut väntade Joakim på att det skulle dyka upp en camping som var till salu – men det hände inget. Därefter började han aktivt söka och efter ytterligare 10 år hittade han sin första anläggning.

I dag driver Joakim två campinganläggningar.

  • Halens Camping och Stugby i Olofström. 120 platser och 9 stugor. Vandrarhem med 30 rum och 92 bäddar
  • Kolleviks Camping och Stugby i Karlshamn. 120 platser och 54 stugor.

– 2017 är ett rekordår i antal övernattningar berättar Joakim. Generellt sett har många inom turismbranschen upplevt ett lite tunnare år men inte vi konstigt nog.

Trodde behovet av wifi skulle minska. Men det har ökat.

Första satsningen fungerade inte så bra. Man kan ju tänka sig att människor som väljer campinglivet skulle vilja slippa allt som händer på nätet. Bara känna sig ledig och fria. Men inte. Så Joakim gjorde en satsning som inte fungerade så bra. 

I samband med att Joakim engagerade sig på Företagarna i Karlshamn träffade han Marcus och de erbjöd en lösning varpå Joakim bestämda sig för att byta lösning och anlita Circom.

Den digitala världen är så mycket mer idag än bara surf och nöje. Det handlar ju om att människor ska kunna betala sina räkningar, hitta vägen till nästa mål, kolla vädret eller ha kontakt med sina släktingar och vänner. Framförallt utländska gäster kräver att det finns wifi på anläggningarna.

Circom är pålitliga och det är aldrig några problem.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med Circom och tänker fortsätta samarbetet. Vi har inte själva tid att engagera oss i det tekniska utan kräver att det alltid fungerar. Det enda vi gör är att sälja WiFi. Antingen enskilda timmar, 1-dagars eller  3-dagars. Tre dagar kostar 100 kr.

Har alla campinganläggningar wifi?

– En del har det. Andra inte. Men tids nog måste nog alla ha det på ett eller annat sätt, tror Joakim.