”De hittar it-lösningar som passar just oss”

Försäkringsförmedlarna bildades 2015 och är ett bolag med förmedlare och assistenter med lång erfarenhet inom liv- och sakförsäkringar, tjänstepensionslösningar och placeringsalternativ. För ett halvår sedan bytte de IT-leverantör – och valet föll då på Circom.

En av de som jobbar på Försäkringsförmedlarna är Jörgen Isgren. Han har varit med sedan starten 2015 och är nu vd. I botten är han ekonom, och i dag ansvarar han för ekonomi och compliance på företaget. När han inte jobbar står friluftslivet i fokus – och när vi träffar honom under måndagsförmiddagen har han nästan precis kommit hem från ännu en fjällvandring.

– Träning och resor fyller i stort sett hela min fritid.

Försäkringsförmedlarna hjälper till största del företagskunder med liv- och sakförsäkringar, tjänstepensionslösningar och placeringsalternativ.

– Vi är inget försäkringsbolag utan försäkringsmäklare. Vi tittar på vilka försäkringar som finns i branschen och syr ihop det som är bäst för kunden, berättar Jörgen Isgren.

Vad betyder IT för er?
– Tidseffektiv administration och bra kommunikationsplattform. Om vi har ett bra flöde i administrationen kan vi spara viktig tid som vi kan lägga på våra kunder. Eftersom vi är ganska utspridda i bolaget behöver vi även en kommunikationsplattform som alla kan nå. Den ska i praktiken göra så att vi inte är beroende av våra kontor. Det är de två viktigaste delarna för oss.

För ett halvår sedan löpte det dåvarande IT-avtalet ut och Circom var då de ett av tre IT-företag som fick presentera sina lösningar. Valet föll till slut på Circom.

– Circom hade det bästa förslaget och det kändes också som att de skulle kunna stå för vad de lovade. Att de dessutom finns nära vårt huvudkontor i Kristianstad nu efter sin etablering känns tryggt om vi skulle behöva akut hjälp på plats.

Ett av de första jobben för Circom blev att byta IT-miljö till Office 365. Ett byte som enligt Jörgen gick oerhört smidigt.

– Jag är jättenöjd. Det har gått smidigt och skiljer sig dessutom inte så mycket från det vi hade tidigare. Jag är glad att vi väntade med att installera Office 365 trots att det varit på tapeten länge. Det känns rätt i tiden att gå in i det nu.

Vilken är Circoms starkaste sida?
– Jag upplever att de har väldigt hög kompetens, snabb service och är bra på att hitta lösningar som passar just oss.