Digital kameraövervakning skapar trygghet!

En dag när Pontus besöker en kollega får han syn på ett digitalt övervakningssystem som möjliggör översikt i realtid från en mobiltelefon eller en bildskärm. Han ber om kontaktuppgifterna till IT-leverantören och en tid senare kommer Circom ut till Pontus gård i Sölvesborg. I dag har Pontus varit kund hos Circom i ca: 2,5 år.

Pontus Gunnarsson tog över sin gård efter sina föräldrar för några år sedan. Ständig utveckling kantad av utmaningar ger honom den spänning han älskar i vardagen. Lantbruk är både ett framtidsyrke och en ”bransch” som funnits sedan vi människor lämnade jägaryrket. Att ge världen näring av form av svensk mat ligger i tiden. Pontus har sex anställda och förädlar ca 400 hektar mark och behöver ständigt övervaka sina stallar som innefattar 14000 kvadratmeter. Han arbetar med uppfödning av kycklingar, men även med växtodling som exempelvis potatis, spannmål, raps och hästfoder.

Ett gäng getter står och glor på oss när vi knackar på hans kontor som har sin entré mellan bostadshuset och gårdsplanen. De öppna landskapen av åkrar som utgör utsikten är otrolig inspirerande och frisk. Mellan berg och hav – Ryssberget och Östersjön vill säga.

På frågan varför han tycker han behöver ett övervakningssystem så svarar han:

-Det finns många aspekter. Säkerhet, trygghet och kontroll. Att kunna följa och se alla utrymmen i närtid är praktiskt och sänker stressnivån. Pontus är ute och ser till sina djur hela tiden men det kan ju hända saker när han är någon annanstans. Då är det en enorm trygghet att hela tiden få information via övervakningssystem som sänder till mobilen så att han kan agera direkt.

Själv anser sig Pontus totalt okunnig när det gäller datorer, nätverk och teknisk utrusning. Han är en användare och tycker att det är Circom som får ha koll på det tekniska. Den tjänsten köper han gärna.

Ekengårds Jordbruksförvaltning AB som Pontus verksamhet heter – är ett sunt företag som tittar framåt men tillförsikt. Världen är i förändring och allt mer fokus läggs på närproducerat och att vara hälsosam. En utveckling som Pontus följer med intresse.

-Man ska inte utvecklas och växa för växandets skull. Det ska ge något och vara roligt och kännas tryggt också, menar Pontus.