”I den digitala domstolsvärlden måste allt fungera”

Eva Johansson är advokat och driver Centrumadvokaterna som hon startade 1999. I dag har hon utökat verksamheten från en till elva anställda och med kontor i både Bromölla och Växjö, samt i Olofström där allt startade för 19 år sedan.

– Vi hanterar de flesta typer juridik. Allt från brottmål till migrationsrätt, familjerätt och mitt specialområde hästjuridik. Det är väldigt varierat och det är det som är charmen, berättar Eva Johansson.

För 19 år sedan arbetade hon själv på företaget som då hette Råd och Rätt. Sedan dess har det hänt en hel del – speciellt när det kommer till digitaliseringen. I dag är det därför viktigare än någonsin att det digitala fungerar.

– Förr skrev man ut all dokumenthantering, som till exempel förundersökningsprotokoll på upp till tusen sidor. Nu har vi allt digitalt, och det har jag även när jag sitter i rätten. Skulle det digitala inte fungera då är det katastrof. I den digitala domstolsvärlden måste allt fungera.

Därför kontaktade hon Marcus Thengius och Circom under våren 2017 för att få förslag på en ny IT-miljö och support.

– Jag hade egentligen inte tid för något möte, men Marcus erbjöd sig att komma hit en kväll. Bara det tyckte jag var riktigt bra kundservice. Vi hade flera möten och efter ett tag hittade vi en bra lösning.

Under juni 2017 kunde Eva Johansson och Centrumadvokaterna göra serverbytet och implementera en ny IT-miljö. Sedan dess har de ett fortsatt samarbete med Circom som hjälper till med utvecklingen och löpande support.

– ­Det gick förvånansvärt smidigt. Mycket var nog tack vare att de var här och förberedde innan.

Vad betyder IT för Centrumadvokaterna?

– Mejlen är vår livlina, och vår gemensamma server med alla dokument och system som vi kan komma åt från de olika kontoren och från rätten. Det kan vara väldigt stressigt om det uppstår något problem 20 minuter innan jag ska vara i rätten och då kan jag behöva ringa Circom i panik och säga ”lös det”, och då löser de det. De är väldigt tillgängliga, lösningsfokuserade och smidiga och ha att göra med. Hittills har det inte funnits några problem som de inte kunnat lösa. Sedan vi anlitade Circom lägger vi mindre energi på tråkiga datorproblem och kan i stället fokusera på det vi är bra på.